Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنکاراـ ایرناـ متحد شدن حزب حرکت ملی و حزب عدالت و توسعه تحت عنوان 'ائتلاف جمهور' واکنش هایی را از سوی سران و اعضای ارشد سایر احزاب در پی داشت که اظهارات آنها در صدر اخبار چند روز اخیر رسانه های ترکیه جای گرفت.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، مرال آکشنر رهبر حزب نیک ترکیه در مصاحبه با روزنامه ینی گاج گفت: اتحاد حزاب عدالت و توسعه و حرکت ملی برای موفقیت در انتخابات منع قانونی نداشته و اقدام بدی نیست چرا که هر یک از احزاب با توجه به نزدیکی نگرش خود با حزب دیگر می توانند به یک همگرایی دست یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی فرضیه پیروزی حزب حاکم با جلب آرای حزب حرکت ملی را رد کرد و مدعی شد که بخشی از حامیان این دو حزب نسبت به این ائتلاف معترض هستند و بر اساس آخرین نظرسنجی ها، شمار زیادی از حامیان معترض این احزاب به حزب نیک گرایش یافته اند.
چندی پیش مراد گزیجی مدیر یکی از موسسات نظرسنجی نیز در مصاحبه با ینی گاج به تشریح نتایج تحقیقات و نظرسنجی های صورت گرفته شرکت تحت امر خود در خصوص انتخابات آتی ترکیه پرداخت و اظهار کرد: در هفته های اخیر بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران نزدیک به حزب حرکت ملی و حزب عدالت و توسعه بر این باور بودند که ائتلاف این دو حزب می تواند 60 درصد آرای انتخابات را کسب کند اما نظرسنجی های صورت گرفته پس از اعلام خبر ائتلاف جمهور چنین باوری را تایید نمی کند.
وی بیان کرد: بر اساس آخرین نظرسنجی های صورت گرفته، انتخابات آتی ریاست جمهوری ترکیه به دور دوم کشیده خواهد شد و مرال آکشنر بزرگترین و قویترین رقیب اردوغان در آن انتخابات خواهد بود.
وی تاکید کرد: پس از اعلام خبر ائتلاف حزب حرکت ملی و حزب عدالت و توسعه، تغییرات ملموسی در رفتار انتخاباتی رای دهندگان ساکنین مناطق ساحلی، مناطق جنوب شرق و شرق آناتولی مشاهده می شود.
شنول بال معاون رهبر حزب نیک ترکیه نیز در سخنانی به ارزیابی ائتلاف جمهور پرداخت و گفت: حزب حرکت ملی برای فرار از ناکامی در کسب حد نصاب 10 درصدی و حزب عدالت و توسعه برای حفظ اقتدار در مجلس ملی مجبور به ائتلاف با یکدیگر شدند.
پروین بولدان رهبر شاخه زنان حزب دموراتیک خلق های ترکیه نیز در مصاحبه با روزنامه بیرگون گفت: فکر می کنم ائتلاف جمهور یک 'ائتلاف کرسی و صندلی' است و رهبران حزب حرکت ملی و عدالت و توسعه برای حفظ جایگاه و کرسی های خود در مجلس دست به تشکیل این ائتلاف زده اند.
وی افزود: حزب حاکم ترکیه با انجام این ائتلاف می خواهد اقتدار خود در مجلس را حفظ و هم جایگاه حزب حرکت ملی قویتر از حزب دموکراتیک خلق ها در مجلس باشد و این نشانگر دیدگاه ضد کردی این دو حزب است.
بولدان مدعی شد: با تشکیل این ائتلاف، تغییرات شگرفی در تصمیم کردهایی که به طور معمول به حزب عدالت و توسعه رای می دادند، به وجو آمده است و اغلب آنها در حمایت از حزب حاکم در انتخابات آتی دچار تردید شده اند.
سزایی تملی دیگر رهبر حزب دموکراتیک خلق های ترکیه نیز در صفحه توییتر خود نوشت: ائتلاف جمهور در انتخابات آتی ترکیه حداکثر 40 درصد آراء شرکت کنندگان را کسب خواهد کرد.
وی گفت: فاصله ائتلاف جمهور با پیروزی در انتخابات به قدری زیاد است که پیوستن سایر احزاب از جمله حزب اتحاد بزرگ و حزب سعادت نیز چاره کار نخواهد بود.
وی تاکید کرد: ائتلاف جمهور خواسته های جامعه کنونی ترکیه به ویژه نسل تحصیل کرده را برآورده نمی کند و معتقدم با گذشت زمان و نزدیک شدن به زمان انتخابات، آرای این ائتلاف نسبت به امروز کاهش بیشتری خواهد داشت.
بولنت تزجان معاون حزب جمهوری خواه خلق ترکیه نیز در نشست گروهی هم حزبی های خود به انتقاد از ائتلاف جمهور پرداخت و در سخنانی اظهار کرد: ائتلاف حزب حرکت ملی و حزب عدالت و توسعه با یکدیگر شباهتی با اصول جمهوری ندارد بلکه مفهوم جمهوری را نصف کرده و جبهه بندی ها را موجب می شود.
وی مدعی شد: اگر چه سران حزب حرکت ملی و حزب عدالت و توسعه با تشکیل این ائتلاف به خیال خود در صدد کسب آرای بیشتری هستند، اما بی تردید آرای ائتلاف جمهور از مجموع آرای این دو حزب کمتر خواهد بود.
وی تاکید کرد: هدف این ائتلاف تقویت دموکراسی نیست بلکه تقدیم اداره این کشور و تصمیم گیری سرنوشت ملت به یک نفر و یک تفکر خاص است.
هفته گذشته رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه، پس از نشست گروه با اعضای حزب عدالت و توسعه در مصاحبه با خبرنگاران اظهار کرد: حزب عدالت و توسعه و حزب حرکت ملی در انتخابات سال 2019 با هم ائتلاف خواهند کرد و نام آن جمهور خواهد بود.
به گزارش ایرنا، حزب حرکت ملی ترکیه که بعد از برگزاری همه پرسی تغییرات قانون اساسی و همچنین تشکیل حزبی تحت عنوان حزب نیک با ریاست مرال آکشنر از اعضای قدیمی و مهم حزب حرکت ملی به شدت تضعیف شده و بر اساس تمامی نظرسنجی های صورت گرفته در سطح کشور زیر حدنصاب انتخابات قرار گرفته بود، با ائتلافی که با حزب عدالت و توسعه انجام داده، از ماندن زیر حدنصاب 10 درصدی انتخابات رها شده و در سایه حزب حاکم، حضور خود را در مجلس ملی ترکیه تداوم خواهد بخشید.
بر اساس اصلاحیه تغییرات قانون اساسی ترکیه که در همه پرسی اخیر به تصویب و تایید مردم این کشور رسید، انتخابات بعدی ریاست جمهوری و سراسری در 3 نوامبر 2019 (12 آبان 1398) برگزار خواهد شد و اگر مجلس ملی ترکیه تصمیم به برگزاری انتخابات زودهنگام بگیرد، هر دو انتخابات در یک روز انجام خواهند شد.
خاورم/1905

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۵۰۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاندیداها در آستانه انتخابات دنبال ارائه دیدگاه‌هایشان باشند

دبیر ائتلاف امنا گفت: کاندیداها باید در آستانه انتخابات دنبال ارائه دیدگاه‌هایشان باشند اما برخی جریانهای سیاسی بداخلاقی کرده و در رسانه‌های رسمی و غیررسمی حرف‌هایی زده‌اند که نشان‌دهنده چیزی جز ترسی از شکل‌گیری جریان انقلابی و پویا و توانمند نیست. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، سیدنظام‌الدین موسوی دبیر ائتلاف انتخاباتی امنا در نشست خبری، اظهار داشت: در این دوره از انتخابات مانند مرحله اول ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب حضور فعالی دارد. در مرحله اول 7 نفر از ائتلاف امنا به مجلس راه یافتند و در این مرحله هم 15 نفر از نامزدهای امنا در انتخابات حضور دارند، در همین راستا ائتلاف امنا برنامه‌ریزی‌های مختلفی داشتند و نامزدهای این ائتلاف نشست‌های کارشناسی و گروهی داشتند.

وی افزود: این دوره از انتخابات به‌نوبه خود یک تجربه جدید سیاسی است. معمولاً در آستانه انتخابات رقابت‌ها بالا می‌رود. لیست‌ها و جریانهای فعال نگاه‌ها و دیدگاه‌های خود را مطرح می‌کنند تا مردم بتوانند انتخاب دقیق و درستی داشته باشند. ما در ائتلاف امنا هم در دوره قبل و هم دوره فعلی تأکید بر چند نکته اساسی داشتیم. ائتلاف امنا بر اساس چارچوب و اصول وارد انتخابات شد.

موسوی خاطرنشان کرد: ما معتقد بودیم در عرصه سیاست دوره پدرخواندگی و شخص‌محوری گذشته است و باید به‌سمت شاخصها حرکت کنیم. برای انتخاب نامزدها باید شاخصها را رعایت کنیم. شخص نمی‌تواند شاخص انتخاب درست نامزدها باشد. کشور نیازمند تحول جدی در عرصه تصمیم‌گیری و اجراست و ما نامزدها را هم بر همین اساس انتخاب کردیم. حدود یک‌هزار کاندیدا را بررسی کردیم و بر اساس شاخص‌ها به این 30 نفر رسیده بودیم.

دبیر ائتلاف امنا ادامه داد: امنا یک ائتلاف جدید در عرصه سیاسی بود، شاید موقعی که امنا اعلام تأسیس کرد خیلی‌ها باور نمی‌کردند به‌عنوان قطب جدی وارد عرصه سیاسی شود، خیلی‌ها حتی از دوستان و همفکرهای ما حتی تحلیلگرهای سیاسی مسئله را جدی نمی‌گرفتند و فکر نمی‌کردند این جریان بتواند در انتخابات تأثیرگذار باشد، بخشی از دلایل تأسیس امنا برهم‌زدن همین جریان بود، این‌که فقط یک گروه باید برای مردم تصمیم بگیرد، این فضا شکست و ائتلاف امنا و برخی از گروه‌های جدید معادله انتخابات را برهم زدند و ترکیب منتخبین دوره اول در تهران نشان داد که مردم مثل گذشته به یک لیست و یک جریان رأی ندادند بلکه دست به انتخاب زدند و ائتلاف امنا اثرگذاری زیادی داشت. بعد از پایان مرحله اول تصور ما این بود فضای انتخابات به‌سمتی می‌رود که از دور اول عبرت گرفته می‌شود.

وی گفت: در دور اول مدل انتخاب مردم پیام‌هایی داشت، طبیعتاً جریانهای سیاسی پویا تلاش می‌کنند آسیب‌های وارد بر خود را ترمیم کنند و از مدل رفتار مردم برای خود مدل رفتاری جدیدی طراحی کنند. فکر کردیم در دور دوم شاهد یک رقابت مبتنی بر برنامه باشیم. در این مدت که از زمان برگزاری مرحله اول گذشت متمرکز بر طراحی برنامه برای مجلس آینده بودیم، جلسات متعددی با اقشار مختلف داشتیم تا بتوانیم یک نظام مسایلی را از زبان مردم دریافت کنیم و در دور دوم مطرح کنیم و فضای انتخابات به‌گونه‌ای باشد که بلافاصله در صورت اخذ رأی مردم وارد طراحی اقداماتی برای عمل فعال در مجلس شویم، واقعیت اینکه در حوزه اقتصادی در ائتلاف امنا برای رفع مشکلات اقتصادی مردم که حول ایده‌هایی نظیر دلارزدایی مطرح می‌شود، پیگیری می‌کردیم.

موسوی خاطرنشان کرد: اما متأسفانه آنچه شاهدیم در آستانه انتخابات به‌واسطه تأثیری که گفتمان امنا داشته است، شاهد تخریب‌های متعددی هستیم، عملیات تخریبی سنگینی علیه امنا به‌صورت کلی و جزیی صورت گرفته است، پول‌پاشی‌های سنگینی در فضای مجازی صورت می‌گیرد، اختلاف‌افکنی‌های درون امنا که گاهی ما به آن می‌خندیم که اصلاً وجهی از واقعیت ندارد، بیان می‌کنند فلان گروه از امنا جدا شد، چه‌چیزی را می‌خواهند بیان کنند؟ گفتمان امنا در بدنه ملت طرفدارانی دارد؛ حتی اگر این اشخاص حاضر در امنا نباشند این نوع نگاه و این تفکر برای خود نهادسازی و ساختارسازی سیاسی خواهد کرد، این تخریب‌ها و هتاکی‌ها بیش از اینکه نشانی از واقعیت داشته باشد ناشی از ترس است، در آستانه انتخابات برخی جریانهای سیاسی بداخلاقی می‌کنند.

دبیر ائتلاف امنا گفت: کاندیداها باید در آستانه انتخابات دنبال ارائه دیدگاه‌هایشان باشند اما برخی جریانهای سیاسی بداخلاقی کرده و در رسانه‌های رسمی و غیررسمی حرف‌هایی زده‌اند که نشان‌دهنده چیزی جز ترسی از شکل‌گیری جریان انقلابی و پویا و توانمند نیست.

موسوی ادامه داد: این تخریب‌ها تغییری در نوع نگاه مردم ندارد چون آنها توجهی به تخریب‌ها ندارند و می‌دانند مسائلی که با پول‌پاشی در برخی رسانه‌های زرد و بی‌هویت صورت می‌گیرد بیشتر به‌خاطر ناراحتی و عصبانیت از انتخابات اسفند پارسال است که در انتخابات اردیبهشت تکمیل می‌شود.

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • احزاب آذربایجان‌ شرقی در دور دوم انتخابات از چه کسانی حمایت می‌کنند؟
  • شکایت رئیس دیوان از رای هییت تخصصی درباره کالای ورود ممنوع
  • افزایش بی‌اعتمادی مردم ترکیه به حزب حاکم
  • کاندیداها در آستانه انتخابات دنبال ارائه دیدگاه‌هایشان باشند
  • فهرست کامل کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای انتخابات منتشر شد
  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است